Ledningsstab, Bemanningscentral


Vill du jobba med oss?

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att göra skillnad? Då kan ett semestervikariat i Finspångs kommun vara rätt arbete för dig! Bemanningscentralen söker nu semestervikarier inför sommaren 2023 till sektorerna vård och omsorg och social omsorg.

Att arbeta som semestervikarie

Att arbeta semestervikarie under sommaren 2023 innebär att du arbetar på schema under ett antal veckor mellan 1 juni - 31 augusti. 

Du kan välja på att arbeta antingen inom särskilt boende, hemtjänst, gruppbostad, servicebostad eller socialpsykiatri. Att arbeta inom dessa verksamheter är roligt, givande och värdefullt. Nedan kan du läsa mer om de verksamheter du kan arbeta inom.

Möjlighet till extra ersättning
Denna sommar finns möjlighet att som semestervikarie inom Vård-och omsorg samt Social omsorg att ta del av extra ersättning upp till 7000 kr. En förutsättning är att du då kan ta ett schema utan egna önskemål. 

Dina framtida arbetsuppgifter

Särskilt boende
På våra vårdboenden och demensboenden hjälper du brukaren med omvårdnad, de vardagliga sysslorna och andra behov som uppstår. Du arbetar tillsammans med annan personal och det är viktigt att du kan samarbeta och ta egna initiativ i arbetet. Boendena har personal dygnet runt och det finns gemensamma utrymmen som kök och dagrum. 

Hemtjänst 
Att arbeta inom hemtjänst innebär att du går hem till kunden i dennes hem och hjälper kunden med de behov som varje kund har beslut om. Insatserna bygger på frivillighet och är utformade så att de bidrar till att kunden kan leva ett så normalt liv som möjligt. Arbetet innebär att du har mycket eget ansvar och du arbetar ofta självständigt med hjälp av en planering för dygnet. B-körkort är ett krav i några hemtjänstgrupper, men inte alla.

Gruppbostäder/Servicebostäder/Psykiatriboende 
Bostäder med särskild service för vuxna är anpassade för personer med funktionsnedsättning. Som vårdare är du delaktig i brukarens aktiviteter, det anordnas dagsutflykter till sevärdheter och andra evenemang.  Arbetsuppgifterna inom dessa boenden är att ge stöd och service till brukaren utifrån brukarens behov. Det kan gälla personlig omvårdnad och vardagliga sysslor så som städ, tvätt och inköp. Samtliga boenden är bemannade dygnet runt med antingen sovande jour eller vaken natt. På vissa enheter är teckenspråk ett krav.

Vem är du?

Du som söker gillar att arbeta med människor och har en god samarbetsförmåga. Du är lugn och stabil i stressade situationer och har god självinsikt. Som person är du även engagerad, flexibel och ansvarsfull. Det är meriterande om du har tidigare omvårdnadsutbildning eller arbetslivserfarenhet inom området, men det är inget krav för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behöver ha fyllt 18 år innan din anställning börjar. Detta för att kunna utföra alla arbetsuppgifter som ingår i tjänsten för att kunna stödja brukarna enligt lagen om LSS och SoL samt vid behov delegerade uppgifter enligt HSL. Vi anställer dock ett antal sökande som är 17 år och vill arbeta inom särskilt boende inom äldreomsorg. 

Krav för tjänsten är goda kunskaper i svenska i både tal och skift, och vi ser gärna att du har goda datorkunskaper samt god datorvana. Körkort är krav inom vissa verksamheter. Då våra verksamheter har behov av personal dygnet runt så behöver du kunna arbeta dag, kväll och helg. I vissa tjänster vaken natt och sovande jour. 

Urval sker löpande, så sök redan idag! 

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2022-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 150
Sysselsättningsgrad 75 %/ 100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1071
Kontakt
  • Jessica Nordhlander, 0122-85499
  • Emma Andersson, 0122-85491
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4428704
Publicerat 2022-12-19
Sista ansökningsdag 2023-05-12

Tillbaka till lediga jobb