Ledningsstab, Bemanningscentral


Vill du jobba med oss?

Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb ute på den härliga landsbygden i Finspångs kommun? Då kan ett semestervikariat inom vård och omsorg eller social omsorg vara rätt för dig! Bemanningscentralen söker nu semestervikarier som vill jobba inom hemtjänst, särskilt boende i Finspångs kommuns ytterområden Rejmyre och Hällestad.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vad innebär det att arbeta som semestervikarie?
Att jobba som semestervikarie är ett omväxlande och betydelsefullt arbete. Att arbeta semestervikarie under sommaren 2023 innebär att du arbetar på schema under ett antal veckor mellan 1 juni - 31 augusti.

Möjlighet till extra ersättning
Denna sommar finns möjlighet att som semestervikarie inom Vård-och omsorg samt Social omsorg att ta del av extra ersättning upp till 10 000 kr. En förutsättning är att du då kan ta ett schema utan egna önskemål. 

Reseersättning för dig som arbetar i ytterområde i sommar
Som semestervikarie i ovan nämnda verksamheter så står arbetsgivaren för milersättning räknat från centrala Finspång till och från din arbetsplats. 

Dina framtida arbetsuppgifter

Särskilt boende
På våra vårdboenden och demensboenden hjälper du brukaren med omvårdnad, de vardagliga sysslorna och andra behov som uppstår. Du arbetar tillsammans med annan personal och det är viktigt att du kan samarbeta och ta egna initiativ i arbetet. Boendena har personal dygnet runt och det finns gemensamma utrymmen som kök och dagrum. I Rejmyre kan du arbeta på Berggården och i Hällestad på Hällestadgården.

Hemtjänst 
Att arbeta inom hemtjänst innebär att du åker hem till kunden i dennes hem och hjälper kunden med de behov som varje kund har beslut om. Insatserna bygger på frivillighet och är utformade så att de bidrar till att kunden kan leva ett så normalt liv som möjligt. Arbetet innebär att du har mycket eget ansvar och du arbetar ofta självständigt med hjälp av en planering för dygnet. I våra ytterområden är B-körkort ett krav då du rör dig med bil mellan kunderna. I Rejmyre kan du arbeta på Skedevi hemtjänst och i Hällestad på Hällestad hemtjänst.

Vem är du?

Du som söker gillar att arbeta med människor och har en god samarbetsförmåga. Du är lugn och stabil i stressade situationer och har god självinsikt. Som person är du även engagerad, flexibel och ansvarsfull. Det är meriterande om du har tidigare omvårdnadsutbildning eller arbetslivserfarenhet inom området, men det är inget krav för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behöver ha fyllt 18 år innan din anställning börjar. Detta för att kunna utföra alla arbetsuppgifter som ingår i tjänsten för att kunna stödja brukarna enligt lagen om LSS och SoL samt vid behov delegerade uppgifter enligt HSL. Vi anställer dock ett antal sökande som är 17 år och vill arbeta inom särskilt boende inom äldreomsorg. 

Krav för tjänsten är goda kunskaper i svenska i både tal och skift, och vi ser gärna att du har goda datorkunskaper samt god datorvana. Det är önskvärt om du har B-körkort och egen bil så du kan ta dig till och från arbetsplatsen. Körkort är enbart ett krav inom vissa verksamheter i våra ytterområden, såsom exempelvis hemtjänst. Då våra verksamheter har behov av personal dygnet runt så behöver du kunna arbeta dag, kväll och helg. I vissa tjänster vaken natt och sovande jour. 

Vi arbetar löpande med rekryteringen så sök redan idag!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2022-06-01
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1088
Kontakt
  • Jessica Nordhlander, 012285000
  • Emma Andersson, 012285000
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4428704
Publicerat 2022-12-19
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb