Utbildning

Vad kan vi erbjuda dig?

Utbildningssektorn i Finspångs kommun är inne i ett starkt utvecklingsarbete där det systematiska kvalitetsarbetet är en naturlig del av verksamheten. Under det senaste året har begreppet Utbildningsorten Finspång myntats, där utbildning ska var viktigt för alla i Finspång. Vårt arbete för att öka likvärdighet och skapa de bästa förutsättningarna för elevers lärande är på god väg.

Utbildningsorganisationen är uppdelad på två verksamhetsområden där förskola, fritidshem, anpassad grundskola och grundskola F-6 är en del och grundskola 7-9, gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning och språkenhet är det andra. 

Vår verksamhetschef för de äldre åldrarna går nu i pension och vi söker en efterträdare. 

Dina framtida arbetsuppgifter

Som verksamhetschef är du chef för rektorer och är direkt underställd utbildningschefen samt ingår i sektorns ledningsgrupp. Du arbetar nära rektorer i ett ledande uppdrag inom ditt ansvarsområde. Du arbetar tillsammans med utbildningschefen, den andra verksamhetschefskollegan och utbildningsstrateger i utveckling av skolans verksamheter. I ditt uppdrag ingår budget-, kvalitet och resultatansvar för ditt ansvarsområde. Till ditt stöd har du administrativ chef, HR-konsult och ekonom. I uppdraget ingår också nära samverkan med andra sektorer inom kommunen och andra aktörer inom utbildningsområdet.

Vem är du?

Vi söker dig som vill bidra till att göra skillnad och som vill vara med och leda ett spännande utvecklingsarbete tillsammans med kollegor och medarbetare.

För att trivas i rollen ser vi att du brinner för ledarskap och utbildningsfrågor. Du ser svårigheter som utmaningar och har förmågan att skapa ett gott samarbetsklimat där du får andra att växa och utvecklas. Som person är du tydlig i din kommunikation, är lyhörd och har en god pedagogisk insikt och kompetens inom ditt ansvarsområde.

Du kan på ett ödmjukt sätt bemöta verksamheternas olika behov och förstå värdet av goda relationer där du har ett coachande förhållningssätt. Du förstår och tolkar styrdokument på ett adekvat sätt. Du har dokumenterad erfarenhet av att leda personalgrupper mot gemensamt satta mål. Du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du har genomgått rektorsutbildning eller liknande ledarskapsutbildning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha varit chef över chefer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Höstterminen 2023
Löneform Enligt kollektivavtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/144
Kontakt
  • Anders Pantzar, 012285515
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, 0122-85253
  • Vision, 0122-85720
  • Skolledarna, 0122-85939
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb