Samhällsbyggnad, Samhällsplaneringsenheten

Samhällsplaneringsenheten söker trafikingenjör/ trafikplanerare

Vill du jobba med oss?

Tjänsten som trafikingenjör/trafikplanerare är placerad på samhällsplaneringsenheten som är en del av sektor samhällsbyggnad. Sektorn hanterar frågor som rör bland annat samhällsplanering, kost- och måltid, transport, lokalvård, bygg och miljö, fastighetsförvaltning samt räddningstjänst.

På samhällsplaneringsenheten finns 12 anställda där du jobbar nära tillsammans med övriga medarbetare inom enheten som exempelvis planarkitekter, exploateringsingenjör, trafikstrateg, naturvårdssamordnare samt kart, mät och GIS.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som trafikingenjör erbjuds du ett spännande och varierande arbete där du får ett helhetsperspektiv med möjlighet att påverka brett. Du har en ansvarsfull roll där du jobbar brett snarare än specialiserat. I dina arbetsuppgifter ingår trafikanordningsplaner, tillståndshantering och myndighetsrelaterade frågor samt att du kommer att vara delaktig i olika typer av strategiska planeringsfrågor. I rollen som Trafikingenjör ingår också att ansvara för lokala trafikföreskrifter, parkeringsfrågor, säkerhet och trygghet i den offentliga miljön samt att administrera inkomna ärenden och synpunkter för att bedöma eventuella åtgärdsbehov både på kort och lång sikt.  

Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor i kommunens verksamheter, kommunmedborgare likväl som myndigheter, entreprenörer, konsulter med flera. Eftersom arbetet innebär mycket kontakt med allmänheten och myndigheter krävs det att du är serviceinriktad och kan kommunicera på ett förtroendegivande sätt. I dina arbetsuppgifter ingår att upprätta underlag för politiska beslut och medverka i framtagandet av olika typer av utredningar inom trafikområdet. 

Vem är du?

Vi söker dig som:

 • Har högskoleexamen med inriktning mot trafik eller andra kompetenser och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Har dokumenterad erfarenhet inom området eller delar av området.
 • Vi ser att du gärna har erfarenhet av att arbeta inom en politisk styrd organisation
 • Har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 • Goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift, samt goda baskunskaper i engelska
 • Är utåtriktad med högt fokus på service och är skicklig på att kommunicera såväl positiva som negativa besked i tal och skrift
 • Har förmåga att snabbt strukturera om och prioritera i dina arbetsuppgifter utefter gemensamma mål när förutsättningarna förändras.
 • Är positiv, lugn och gillar att arbeta såväl självständigt som i grupp.
 • Är engagerad, flexibel och har värnar om att få till bra helhetslösningar.
 • Innehar B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Urval sker löpande.
Tillträde enligt överenskommelse

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/72
Kontakt
 • Magnus Pirholt, 0122-85276
Facklig företrädare
 • Vision, 0122-85720
Publicerat 2023-02-06
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb