Räddningstjänsten i Finspång söker deltidsbrandmän

Vad kan vi erbjuda dig?

Är du intresserad av att göra en samhällsinsats och har en vilja att hjälpa till vid olyckor? Bor och arbetar du i kommunens västra eller östra del och tycker att brandmansyrket verkar intressant kan du mycket väl passa som första insatsperson (FiP). Som FiP är du schemalagd på rullande 4-veckors schema och har tillgång till en egen mindre brandbil.

Dina framtida arbetsuppgifter

Blir du anställd som räddningspersonal i vår organisation så utbildas du för att klara de praktiska och teoretiska krav som ställs på dig.

Du får bland annat gå en preparandutbildning under tre veckor, lära dig den lagstiftning som styr vår verksamhet och teorier om brand och olyckor. Därefter omsätter du kunskaperna i praktiska övningar så som att släcka en brand och hantera en trafikolycka.

Som deltidsbrandman eller räddningspersonal i beredskap så har du vanligtvis en annan huvudarbetsgivare men kan rycka ut när larmet går. Du blir en viktig resurs i samhället.

Övrig information

Du anställs enligt avtalet RiB 22. Du får en fast ersättning per beredskapsvecka. Utöver det får du timersättning för utryckning och övningar samt ersättning för fysträning (två arbetstimmar/månad). Alla som arbetar som deltidsbrandmän deltar också i en längre lördagsövning varje vår och höst. Ersättning ges även för tiden du utbildar dig.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa till räddningschef Peter Kindblom, 0122-850 78, som kommer att guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Välkommen med din ansökan!

 

Del lenker


Logg inn og send melding om interesse

Tilbake til ledige stillinger