Ledningsstab, Bemanningscentral


Vill du jobba med oss?

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att göra skillnad? Då kan ett semestervikariat i Finspångs kommun vara rätt arbete för dig! Bemanningscentralen söker nu semestervikarier inför sommaren 2023 till sektor social omsorg.

Att arbeta som semestervikarie

Att arbeta semestervikarie under sommaren 2023 innebär att du arbetar på schema under ett antal veckor mellan 1 juni - 31 augusti. 

När du jobbar inom social omsorg kan du antingen arbeta på en gruppbostad eller en servicebostad. Att arbeta inom dessa verksamheter är roligt, givande och värdefullt. Nedan kan du läsa mer om skillnaderna på dessa bostäder. 

Möjlighet till extra ersättning
Denna sommar finns möjlighet att som semestervikarie inom Social omsorg att ta del av extra ersättning upp till 7000 kr! En förutsättning är att du då kan ta ett schema utan egna önskemål.
 

Dina framtida arbetsuppgifter

Bostäder med särskild service för vuxna är anpassade för personer med funktionsnedsättning. Som vårdare är du delaktig i brukarens aktiviteter, det anordnas dagsutflykter till sevärdheter och andra evenemang.  Arbetsuppgifterna inom dessa boenden är att ge stöd och service till brukaren utifrån brukarens behov. Det kan gälla personlig omvårdnad och vardagliga sysslor så som städ, tvätt och inköp. Samtliga boenden är bemannade dygnet runt med antingen sovande jour eller vaken natt. På vissa enheter är teckenspråk ett krav.

Gruppbostad
En gruppbostad har lägenheter samlade runt ett gemensamt utrymme. Här bor brukare som har behov av att ha personal närvarande dygnet runt. Dina arbetsuppgifter inkluderar att ge stöd och hjälp till brukarna med det som de inte klarar av själva. Det kan gälla personlig omvårdnad och vardagliga sysslor så som städ, tvätt och inköp. Det kan även handla om att ge stöttning i brukarnas sysselsättning och fritidsintressen. Målet är att stödja brukarna så att de ska bli så självständiga som möjligt.  

Servicebostad
Servicebostäder består av ett antal lägenheter där de boende har tillgång till gemensam service. Brukarna har behov av stöttning viss del av dygnet och kan klara vissa delar självständigt. De kan ha planerade besök och klara sig ensamma vissa tider. Dina arbetsuppgifter inkluderar att ge stöd i vardagliga sysslor så som matlagning, tvätt och viss omvårdnad. Det kan även handla om att ge stöttning i brukarnas sysselsättning och fritidsintressen.

Vem är du?

Du som söker gillar att arbeta med människor och har en god samarbetsförmåga. Du är lugn och stabil i stressade situationer och har god självinsikt. Som person är du även engagerad, flexibel och ansvarsfull. Det är meriterande om du har omvårdnadsutbildning eller arbetslivserfarenhet inom området, men det är inget krav för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behöver ha fyllt 18 år innan din anställning börjar. Detta för att kunna utföra alla arbetsuppgifter som ingår i tjänsten för att kunna stödja brukarna enligt lagen om LSS och SoL samt vid behov delegerade uppgifter enligt HSL. 

Krav för tjänsten är goda kunskaper i svenska i både tal och skift, och vi ser gärna att du har goda datorkunskaper samt god datorvana. Då våra verksamheter har behov av personal dygnet runt så behöver du kunna arbeta dag, kväll och helg. I vissa tjänster vaken natt och sovande jour. 

Urval sker löpande, så sök redan idag! 

 Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 75 %/ 100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/264
Kontakt
  • Anna Gevhagen, 0122-85499
  • Emma Andersson, 0122-85491
  • Evelina Wall, 0122-85561
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4428704
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-20

Wróć do ofert pracy