Rektorsområde H, Hällestad skola

Beskrivning: Hällestads skola är en landsortsskola strax utanför Finspång. Den kännetecknas av trygghet och stort engagemang. Personalen samarbetar för att skapa en god lärmiljö med eleverna som kännetecknas av trygghet, glädje och kunskap. På Hällestads skola går det ca 190 elever i årskurserna f-6. Vi söker nu en lärare till åk 4 och gärna med inriktning på svenska, matematik och engelska och det är meriterande att ha inriktning mot annat ämne.

Sektor barn- och ungdoms verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven och rektorsområdets elevhälsoteam. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.
Förstelärare (”Karriärtjänster”) är en befattning som inrättats av staten och som ger kommuner möjlighet att anställa ett bestämt antal förstelärare med bidrag från staten. Dessa tjänster är tidsbestämda och arbetsuppgifterna är styrda centralt i kommunen och lokalt på skolan.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och ungdom ryms även myndighetskontor IFO och socialtjänstverksamhet för barn, unga och familjer. Här finns det samlade barn- och ungdomsstödet, familjeteam, ungdomshälsa och viss fritidsverksamhet. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling. Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter: Du kommer att vara klasslärare för åk 4 och ha mestadels av din undervisning i klassen. Mentorskap ingår som del i arbetsuppgifterna. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med lärare och resurspersonal.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut. Stor vikt läggs på utbildning och personlig lämplighet. 

Kvalifikationer : Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig att undervisa inom grundskolan f-6. Även du som är behörig lärare eller likvärdig erfarenhet inom grundskolan och är intresserad och nyfiken på skolan är välkommen att söka tjänsten.

Vi vill att du ser möjligheter i förändringar och har ett positivt och tillmötesgående förhållningssätt samt att du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du är en tydlig ledare som är väl förtrogen med grundskolans läroplan. Ditt ledarskap på i klassrummet grundar sig på att skapa relationer, vara tydlig och tror på att alla elever vill och kan utvecklas. Du har eleverna och elevernas utveckling och lärande i främsta rummet. Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig och respektfull. Du har stor förmåga att samverka både med elever, föräldrar och kollegor. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i arbetet med andra. Du har förmåga att motivera och skapa lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Du är van vid att samarbeta i arbetslag, värdesätter kollegialt lärande och har en positiv elevsyn.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230807 eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hällestad
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/292
Kontakt
  • Kristian Strimark, 0122-85962
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-07-30

Tillbaka till lediga jobb