Vård & omsorg, Hälso- och sjukvårdsorganisationen, Hemsjukvård Rehab

 

Välkommen till oss!

Har du ett genuint intresse för människor och vill arbeta i en trivsam, utvecklande och inbjudande miljö. Då ska du jobba på Rehabenheten i Finspångs kommun. Här hittar du 16 stycken pratglada ambitiösa kollegor i varierande ålder och med olika kunskaper och erfarenheter. 

Beskrivning

Hälso- och sjukvårdsorganisationen i Finspång är en organisation bestående av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjuksköterskor, distriktssköterskor och undersköterskor. Vårt uppdrag är att utföra hälso- och sjukvårdsinsatser i särskilt boende, hemsjukvård och i verksamheter enligt LSS. I Finspångs kommun finns även en MAR som kan ge stöd i patientsäkerhetsfrågor. Din kompetens behövs och överförs i samarbetet med olika professioner. Som arbetsterapeut skapar du förutsättningar för att förändra individens livskvalitet med dina insatser. Vår viktigaste uppgift i teamet är att ha patientens välmående i fokus.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är riktad mot förflyttningsteamet uppdrag och fokus kommer att vara mot de arbetsuppgifterna men du kommer även jobba med andra arbetsterapeutiska arbetsuppgifter som ligger inom Rehabenhetens uppdrag. 

Förflyttningsteamets uppdrag: 
• Skapa koncept och genomföra kontinuerliga utbildningar i 
förflyttningsteknik för sektorns samtliga medarbetare
• Vara ett konsultativt stöd för verksamheterna i enskilda 
förflyttningsmoment hos brukare. 
• Ansvara för utprovning, beställning och hantering av arbetstekniska 
hjälpmedel.

Som arbetsterapeut på Rehabenheten utför du arbetsuppgifter hos individen i både ordinärt och särskilt boende. Du kommer utreda, planera, genomföra och följa upp rehabiliteringsåtgärder. Detta kan innebära att förskriva hjälpmedel, trygghetsskapande teknik, anpassningar i den fysiska och sociala miljön.  Detta görs i samverkan både internt och externt med olika professioner så som fysioterapeut, sjuksköterskor, omvårdnadspersonal och i vissa fall anhöriga som kan behöva stöd i rehabiliteringsprocessen.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha en god samarbetsförmåga, vara strukturerad men samtidigt flexibel. Du kan ta egna beslut och arbeta självständigt när det behövs. Du är van att använda datorn som arbetsredskap och har erfarenhet av att dokumentera. Du gillar utmaningar och vill vara med och skapa en god arbetsmiljö

Du får gärna uppskatta gemensamma aktiviteter med kollegorna!

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har du tidigare erfarenhet av yrket är det så klart positivt men det är inget krav. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av förflyttningsteknik, MMSE, ADL Bedömningar eller liknande meriter i bagaget.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett flexibelt arbete där du verkligen gör skillnad. Möjligheten att planera dina arbetsdagar men kan prioritera om när det behövs i verksamheten.                                   

Finspångs Kommun erbjuder friskvårdsbidrag och möjlighet att växla din semesterdagsersättning mot extra semesterdagar  per år och andra förmåner. Vi tillämpar också flextid i viss utsträckning.

B-körkort är ett krav.

Välkommen till oss på Rehabenheten! 


Villkor

Enligt kollektivavtal.

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/299
Kontakt
  • Anna Ahlenius, 012285883
Facklig företrädare
  • Emelie Szöcs, Sveriges arbetsterapeuter, 0122-85648
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb