Samhällsbyggnad, Bygg- och Miljöenheten

Vill du jobba med oss?

Är du en lagspelare som vill hjälpa till att vägleda och ge stöd till våra företagare och kommuninvånare i miljö- och hälsoskyddsfrågor? Är du duktig på att förenkla komplexa frågor och ser hellre till möjligheter i stället för hinder? Då ser vi gärna att du söker jobbet hos oss!

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi på bygg- och miljöenheten arbetar i huvudsak med myndighetsutövning inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel och bygglov. På enheten är även kommunens energirådgivning placerad.
Enheten har idag totalt 16 tillsvidareanställda medarbetare och präglas av högt servicefokus, stort engagemang och bred kompetens. Miljöfunktionen, där denna tjänst är placerad, ansvarar för myndighetsutövning främst enligt miljöbalken och livsmedelslagen.

Dina framtida arbetsuppgifter

Arbetet som miljö- och hälsoskyddsinspektör hos oss innebär tillsyn, kontroll och handläggning av inkommande ärenden. Då vi är en lite mindre grupp så hjälps vi åt inom alla våra tillsynsområden vid behov. Arbetsuppgifterna kan till viss del anpassas efter erfarenhet och önskemål. Arbetet sker både i grupp och enskilt.

Som inspektör planerar du och genomför tillsynsbesök, handlägger inkomna ärenden och svarar på frågor från allmänheten. Du utformar tydliga och lättlästa tjänsteskrivelser, remissvar och beslutsunderlag samt fattar beslut på delegation. Du deltar också i de olika nätverk som finns inom dina ansvarsområden och är representant för kommunen i olika forum.

Vi deltar även i samhällsplaneringsprocesser genom exempelvis interna projektgrupper och som remissinstans i plan- och byggärenden. Vår verksamhet är utåtriktad och berör på flera sätt alla som bor och verkar i Finspångs kommun.

Vem är du?

Du har en naturvetenskaplig eftergymnasial utbildning med minst 180 hp och goda kunskaper inom miljöbalkens- och/eller livsmedelslagstiftningens område.

Vi söker dig som är utåtriktad och naturligt kan kombinera hög serviceanda med tydlighet i myndighetsrollen. Du arbetar effektivt i det dagliga arbetet och styr mot mål och fokuserar på resultat. Du har lätt för att arbeta i grupp och du delar gärna med dig av dina erfarenheter. Samtidigt är du strukturerad och självgående vilket innebär att du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du behöver även vara flexibel och ha förmåga att lösningsorienterat ställa om till nya förutsättningar vid behov.

I arbetet ingår mycket kontakter med företag och privatpersoner, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en hög kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och i skrift.

Arbetet innefattar tillsynsbesök inom hela kommunen varför B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, rekrytering sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/333
Kontakt
  • Lina Rudow, 0122-85120
Facklig företrädare
  • Vision, 0122-85720
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb