Ledningsstab, IT-avdelningen, Tjänsteförvaltning


Vill du jobba med oss?

 IT-avdelningen finns i ledningsstaben och arbetar med stöd till hela Finspångs kommunkoncern samt förtroendevalda, i alla IT- och teknikrelaterade frågor. Vi söker nu en förvaltningsledare IT som ska förstärka vårt växande team.

Dina framtida arbetsuppgifter

Kommunens ledstjärnor är ansvar, serviceanda och utveckling och hos oss får du möjlighet till ett spännande och självständigt arbete med öppet arbetsklimat.

Som Förvaltningsledare IT driver du vidareutvecklingen av Finspångs kommuns IT-stöd och tjänster i takt med omvärldens och områdets snabba utveckling. I din roll arbetar du som en länk mellan IT, verksamheten samt externa leverantörer. Du håller ihop och leder arbetet med att översätta verksamhetsbehov och krav.

 Du arbetar proaktivt, föreslår nya lösningar och till din hjälp har du en grupp specialister som stöd i genomförandet med expertkunskap inom olika områden samt externa leverantörer. Tillsammans säkerställer ni att Finspångs kommuns IT-lösningar är moderna, användarvänliga, effektiva och värdeskapande för verksamheten.

Rollen innebär också

Då denna roll innebär ett stort eget ansvar, är du initiativtagande samt mål- och resultatinriktad. Du har ledaregenskaper och är mycket kundorienterad. Du är positiv, innovativ, drivande och strukturerad med en god analytisk förmåga. Då du kommer ha stora kontaktytor och samarbeten är du van att arbeta tillsammans med andra. Du har också en mycket god kommunikativ förmåga och du kommunicerar flytande både på svenska och engelska.

Du har universitets- eller högskoleutbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av arbete med förvaltningsledning av moderna informationssystem utifrån ett IT- och informationssäkerhetsperspektiv, och har erfarenhet av att ha upphandlat tjänster inom området. Du har också flera års praktisk erfarenhet av kravställning, utveckling och förvaltning inom dessa områden. Det är meriterande med erfarenhet av förvaltningsmodellerna ITIL och pm3, projektledning samt styrning och uppföljning av leverantörer. Det är även meriterande om du har erfarenhet av Google Workspace for Education, Schoolsoft eller motsvarande system som används inom utbildningssektorn. Arbete inom offentlig sektor är också meriterande.

Vem är du?

Som person är du ansvarstagande, flexibel och lösningsorienterad. Du anpassar ditt arbete utifrån rådande förutsättningar. Du uppskattar en miljö där du arbetar under stort eget ansvar. Du har starkt kundfokus och förmåga att skapa förtroenden hos chefer, medarbetare och förtroendevalda, du tar initiativ samt har en positiv grundinställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/257
Kontakt
  • Markus Edqvist, 0122-85888
Facklig företrädare
  • Vision, 0122-85720
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb