Hällestad skola

Vad kan vi erbjuda dig?

Hällestads skola är en landsortsskola strax utanför Finspång. På skolan går det ca 180 elever i årskurserna F-6. Hällestads skola kännetecknas av trygghet, kunskap och glädje. Personalen på skolan har ett stort engagemang och samarbetar nära varandra för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas trygghet och lärande. Vill du vara med på en spännande utvecklingsresa där vi sätter lärandet i främsta rum och du föredrar ett flexibelt arbetssätt, då ska du söka till oss.

Dina framtida arbetsuppgifter

Du kommer ingå i fritidshemmets arbetslag tillsammans med kvalificerad personal. Du tar ansvar för fritidshemsverksamheten tillsammans med övriga kollegor i allt vad det innebär för att utveckla det pedagogiska arbetet. Arbetstiden kommer mestadels läggas under skoltid och eftermiddagsomsorg, men kan även komma att innehålla en del morgonomsorgstider. I uppdraget ingår att stötta upp i skolan under förmiddagen med exempelvis resursstöd i klassrum och rastverksamhet. Där kan du komma att handleda, stötta och motivera elever enskilt eller integrerat i klassverksamheten. Även andra arbetsuppgifter ingår i uppdraget såsom att tillsammans med skolans övriga personal planera verksamheten så den anpassas efter elevernas behov.

Rollen innebär också

Att du kan leda och organisera ditt och dina kollegors arbete för att skapa en fin och trygg lärmiljö för eleverna. Du arbetar effektivt med digitala verktyg som en hävstång till lärande och som en del av det kompensatoriska uppdraget får du gärna ha erfarenhet av rollek på fritidshemmet. Utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet vill du aktivt vara delaktig i att utveckla vårt fritidshem. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av rollek. Du kommer även lära och utvecklas tillsammans med andra och ser värdet av kollegialt lärande där du ser erfarenhetsutbyte som värdefullt i din egen professionsutveckling. Det ses även som meriterande om du har tidigare erfarenhet som arbetslagsledare då det kan bli aktuellt att ingå i skolans ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare i fritidshem gärna med inriktning av ett praktiskt-estetiskt ämne eller alternativt är legitimerad lärare eller fritidspedagog. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av fritidsverksamhet samt av att arbeta med barn med särskilda behov. Kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande och musikundervisning ses som meriterande för tjänsten. Det är viktigt att du är väl insatt i skolans läroplan och att du är en trygg person med ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans värdegrund. Eftersom vi arbetar i arbetslag är din förmåga att samarbeta och vara anpassningsbar viktig. Vi värdesätter att du är strukturerad, engagerad och kommunikativ, eftersom vi arbetar i team som förutsätter ett nära samarbete med elevers föräldrar och undervisande lärare. Du tycker arbetet med elever är stimulerande och du har en positiv elevsyn, vilket innebär att du utgår från att elever kan och vill. Du skapar förtroendefulla relationer med elever och föräldrar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240805 eller enligt överenskommelse
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/444
Kontakt
  • Johanna Regnell, 0727331492
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-07-02

Tillbaka till lediga jobb