Utbildning, Centrala barn- och elevhälsa, Språkenheten

Vill du jobba med oss?

Språkenheten är en central enhet som anordnar studiehandledning och modersmålsundervisning inom hela Sektor utbildning.
Språkenheten är även den enhet som tar emot nyanlända elever till kommunen, genomför kartläggningar samt arbetar med utvecklingsarbete för att öka nyanlända elevers integrering i skolan.

Dina framtida arbetsuppgifter

Studiehandledning sker innan, under eller efter elevens skoltid. Studiehandledaren ska vara en brygga mellan modersmålet och det svenska språket i syfte att stödja elevernas utveckling och lärande i samarbete med övrig personal på skolorna. Att du är en vuxen förebild och en trygg person som elev och vårdnadshavare kan förlita sig på. Du följer eleven i ordinarie klass, stöttar där den ordinarie läraren inte når fram. Det är den ordinarie läraren som planerar och genomför lektionen medan du stöttar och undervisar på modersmålet. Du är flexibel och har förmåga att anpassa dig till ändrade förhållanden.

Som modersmålsläraren ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och bedömning av kunskaper utifrån kursplan och kunskapskrav. Digitala verktyg är en naturlig del av undervisningen och i dokumentationen kring elevens kunskapsutveckling. Från årskurs 6 får eleverna betyg i ämnet modersmål.

Undervisning kan ske på en eller flera skolor, schema och elevunderlag kan ändras under läsåret.

Vem är du?

Vi söker i första hand dig som har dokumenterat goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, motsvarande SVA B. Du tar ansvar för dina uppgifter och är tillmötesgående i ditt bemötande. Då denna tjänst innebär att arbeta i olika sammanhang krävs att du har god samarbetsförmåga och har god förmåga att skapa kontakter. Du har god förmåga att arbeta systematiskt, planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet. Vi söker i första hand dig som kan vara på plats, dessa personer kommer prioriteras vid rekrytering.

Rekrytering sker löpande under ansökningsperioden. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 240815
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40% eller enligt överenskommelse
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/446
Kontakt
  • Anna Sparelius, 0122-85943
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-29

Tillbaka till lediga jobb