Samhällsbyggnad, Sektorsgemensamt


Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Beskrivning

Till Sektor samhällsbyggnad söker vi nu en miljöstrateg med inriktning förorenade områden. Tjänsten är placerad direkt under Samhällsbyggnadschef och du ingår tillsammans med övriga strateger i ledningsgruppen. Din närmsta kollega är en hållbarhetsstrateg med inriktning Miljö och klimat. 

Sektor samhällsbyggnad är en bred sektor som ansvarar för samhällsplanering, bygg och miljö, räddningstjänst, kommunala fastigheter, säkerhetsfrågor samt service inom måltider, lokalvård och transporter.

Arbetsuppgifter

Som miljöstrateg arbetar du med att utveckla kommunens miljöarbete. Det kan innebära att ta fram styrdokument och leda förändringsprocesser. Du arbetar med ett helhetsperspektiv och främjar arbetet med miljöfrågor både internt och externt. Du kommer särskilt att vara en resurs i kommunens strategiska arbete med förorenade områden.

Du medverkar till hållbarhet i samhällsplaneringen.  Du är samordningsansvarig för remisser inom området förorenade områden samt andra miljöområden och företräder kommunen i kontakter med nationella och regionala aktörer.

I arbetet ingår att

 • samordna och ge rekommendationer i frågor kring förorenade områden
 • söka statliga bidrag för undersökning och/eller efterbehandling av förorenade områden
 • hantera kontakter med myndigheter
 • beställa och följa upp konsulttjänster omfattande undersökning, riskbedömning, åtgärdsutredning, riskvärdering och efterbehandlingsåtgärder
 • medverka i olika typer av samhällsutvecklingsprojekt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • relevant utbildning på universitets- eller högskolenivå
 • engagemang och flerårig erfarenhet av arbete med förorenade områden
 • god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt
 • körkort för personbil

  Som person har du lätt för att samarbeta och bygga goda relationer, både internt och externt. Du är drivande, självgående, strukturerad och har en god analytisk förmåga.

Villkor

Enligt kollektivavtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/200
Kontakt
 • Helene From, 0122-85060 (nås v 26 och v28)
 • Jane Hjelmqvist, 0122-85191 (nås fram till v 29)
Facklig företrädare
 • Mats Johansson, Jusek, 012285106
 • Eva Jägerhed, Vision, 0122-85052
Publicerat 2019-07-10
Sista ansökningsdag 2019-08-04

Tillbaka till lediga jobb