Utbildning, Centrala barn- och elevhälsa, Språkenheten


Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Arbetsuppgifter

Studiehandledning sker innan, under eller efter elevens skoltid. Pedagogen ska vara en brygga mellan modersmålet och det svenska språket i syfte att stödja elevernas utveckling och lärande i samarbete med övrig personal på skolorna.


Som behovet ser ut nu är det två elever på samma skola som är i behov av stöd. Skolan ligger någon kilometer utanför Finspång. Flexibilitet är av stor vikt då schema och elevunderlag kan ändras under läsåret.


Kvalifikationer

Som person är du initiativrik, strukturerad och kvalitetsmedveten. Det är viktigt att du har en god social kompetens och ett gott bemötande mot såväl elever som vårdnadshavare och kollegor.

Vi söker i första hand dig som:

- gärna har erfarenhet av undervisning i svensk skola . har aktuellt språk som ditt modersmål . har dokumenterat goda kunskaper i aktuellt språk

- har god insikt i traditioner, seder, bruk och samhällsstruktur i landet/länderna där språket talas

- har dokumenterat goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, motsvarande gymnasiekursen SV2

- har datorvana och är van vid att hantera digitala lärverktyg som utgör en självklar del i din undervisning

- har god samarbetsförmåga, är strukturerad och har god förmåga att arbeta självständigt

- är duktig på att kommunicera på svenska kring elevers utveckling och bidrar i pedagogiska diskussioner med andra pedagoger. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet.

Erfarenhet krävs.

Villkor

Anställningens omfattning: ca 50%

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Tillträde: Snarast eller enligt ök

Utdrag ur belastningsregister ska kunna uppvisas.

Ansök senast: 190930 men tjänsten kommer att tillsättas så snart lämplig sökande finns.Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-12-20
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-09-16
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/243
Kontakt
  • Anna Sparelius, 0122855943
Publicerat 2019-09-02
Sista ansökningsdag 2019-10-02

Tillbaka till lediga jobb