Finspångs kommun, Lillängen fsk


Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Arbetsuppgifter

Den nybyggda förskolan Lillängen består av fyra åldersindelade avdelningar. Vi arbetar aktivt med begreppet undervisning genom att fokusera på utvalda strävansmål från Läroplanen för förskolan. Vi arbetar i projektform under temataket hållbar utveckling och har barnens intressen som utgångspunkt när vi planerar verksamheten. Vi använder oss av pedagogisk dokumentation i syfte att synliggöra barnens intressen, lärstrategier och lärprocesser. Den pedagogiska dokumentationen är en förutsättning för att vi ska kunna utvärdera hur vårt arbetssätt påverkat barnen lärande. 

Som resurs på vår enhet ingår du i ett arbetslag på fyra pedagoger där en förskollärare är arbetslagsledare. Du som resurs ansvarar för att omsätta barnens stödbehov i praktiken. Du har en positiv grundsyn, ett reflekterande arbetssätt och arbetar med en tydlig förankring i uppdraget. Du känner ansvar för att förankra pedagogiskt tagna beslut i praktiken.

Kvalifikationer

Leg.förskollärare/barnskötare/specialpedagog/undersköterska/leg.sjuksköterska
Storvikt läggs vid personlig lämplighet.

Önskade kompetenskrav: Kunskap och erfarenhet kring tecken, bild och föremål som stöd. Erfarenhet och intresse av att arbeta med barn i behov av särskilt stöd.

Villkor

Tjänsten kommer att utannonseras externt och internt och kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelseAnställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 200107 eller efter överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/289
Kontakt
  • Mattias Appelqvist, 0122-85787
Facklig företrädare
  • Maria Klavestrand, Lärarförbundet, 0122-85253
  • Annelie Olsson, Kommunal, 012285714
Publicerat 2019-11-12
Sista ansökningsdag 2019-12-12

Tillbaka till lediga jobb